Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

klv

11. 6. 2008 23:30
nebylo by jednodušší napsat

nemám rád Vánoce?

mimochodem spojování Vánoc s oslavou slunovratu je sice rozšířený, leč omyl, např původní židokřesťané slavili Vánoce dříve než císař Říma ustanovil tento den jako svátek Slunce (natalis solis invicti),

0 0
možnosti

wiki5

11. 6. 2008 22:56
no

 venku pres 20 stupnu, to hned navodi protivanocni atmosferu, co?

0 0
možnosti

Semper2

11. 6. 2008 22:09
Neskutečný blábol zeleného soudruha

Vánoce chtěli zručit komunisté , to všichni víme. Že však v r. 2008 tady v Čechách budou soudruzi mít tolik epigonů, včetně Vás p. bloggere , to bych nečekal.

Naštěstí Vánoce ani Velikonoce (O Božím tělu ani nemluvě) neslavíme povinně jako kdys 1 máj.

Nepracoval jste před převratem v ˇUstavu "vědeckého" atheismu ?

0 0
možnosti

Hucul

11. 6. 2008 12:38
Jak to rici?

Tak treba svym rodicum davam darky proto, ze je mam rada, ze se jim citim zavazana a take proto, ze si rada dam praci a najdu neco, co je potesi a inspiruje. Maminka tuhle dostala funkcni miniaturu sveho starickeho fotaku v digitalni podobe. Znovu zacala fotit a prestala se bat digitalnich fotaku. Tatinek dostal pekarnicku na chleba a podle meho ocekavani opravdu zacal vice navstevovat kuchyn a vedle vyroby chleba uz se ujal nejedne predtim nezname kuchynske prace. Rada jim davam darky k libovolne prilezitosti a necitim zadny stres pred obdobim svatku slunovratu, zadnou povinnost darky sehnat. Kdyz jsem mela tezke zivotni obdobi, poznala jsem, ze jim o ty darky vubec nejde a jsou radi i proste proto, ze u nich tyden pobudu. Jak jste si vsiml, neslavim Vanoce, ale slunovrat. A je mi putna, pokud se svatek zrusi. Slunovrat se zrusit nemuze. Proste mam tyden volna a vim, ze ho maji i mi blizci. Tak proc se nesejit a spolecne si neuzit plodu nasi celorocni prace?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik