Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hucul

11. 6. 2008 13:40
Socializace?

Nemam a nemuzu mit deti. Ale mam psa. A vim, ze pes, ponechan jen intimite vlastni male smecky, vyroste v retardu. Pro kazdeho maleho tvorecka je dulezite poznavat, potkavat a vytvaret si pozici ve smecce. Pokud by smeckou bylo jen dite a maminka, dite skonci jako sociopat. Skolka je rozumny zpusob, jak dite naucit vyjit s ostatnimi, kteri mohou mit jine nazory, jiny vzhled, jine navyky. Kdyz budete dite drzet doma, pomyslete na to, ze v praveku to "doma" obnaselo dosti rozvetvenou rodinu, ve ktere bylo vzdy hned nekolik deti podobneho veku, ktere si mohly hrat a navzajem si rozsirovat obzory. Dnesni doma je zalezitost dvou az ctyr lidi.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2008 13:43
Nemáte děti? Tak mlčte.

Pokud jste žádné dítě nevychovala, nepoučujte druhé o tom, jak mají své děti vychovávat.

0 0
možnosti
JM

Hucul

11. 6. 2008 14:08
Re: Nemáte děti? Tak mlčte.

Nojo, ono je totiz silene dulezite to dite nesocializovat, ze? Uplne vidim, jak vy chlapi premyslite a teoretizujete, zatimco vase zeny proste nejak zvladnou tu vychovu. Vy jste taky zadne dite nevychoval a ani autor clanku. Jak sam rozumne pise, to je prace matky. Sam se tedy usvedcuje z toho, ze keca do neceho, co je zalezitosti pro zenu-matku. Stejne jako ja nebo Vy. Pokud mi chcete uprit pravo na vyjadreni nazoru, zacnete u sebe a u autora.

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 20:21
Re: Re: Nemáte děti? Tak mlčte.

Nevím, proč hned někoho napadat a už vůbec mi není jasné, proč globalizujete myšlenku. Proč my chlapy jen teoretizujeme a proč vy ženy vlastně jste ty, které ve výchově dětí všechno odřete? Také by se nabízela otázka, když nemůžete mít dítě a jasně víte jak jej vychovávat, tak proč si nevezmete nějaké dítě od těch "hodných" maminek, které je odložili?

Ono je opravdu jednoduší se starat o psa než o dítě.

0 0
možnosti
JP

bjelka

11. 6. 2008 14:26
Re: Nemáte děti? Tak mlčte.

Vidíte, já s výchovou vlastního dítěte zkušenosti mám, a přesto si dovoluji dát plně za pravdu slečně Hucul. Na rozdíl od Vás uvádí ve svém příspěvku argument, nikoho nevybíravě nevyzývá k mlčení. Jistě, dnešní doba přináší spoustu negativního, ale opravdu souhlasíte třeba s tvrzením, že na matku, která nedá dítěti dudlík, bude ho dlouhodobě kojit a nocovat s ním ve své posteli, někdo pošle sociálku? Autor tohoto blogu ve svém předchozím článku o "ovcích" říká doslova toto: "Kazdy clovek je svobodny tvor a zalezi na nem, jak se svym zivotem

nalozi. Proto nemuze svalovat vinu za sve jednani v dospelosti na druhe." Ano, tak to je, a proto nevidím jediný důvod, proč by najednou matky byly nesvobodné v otázkách (ne)využití dudlíků apod. A školka? Plní-li opravdu svou funkci, neviděla bych pobyt dítěte v ní tak dramaticky.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2008 15:32
Já tři.

A velmi úspěšně.

A děti mi dělají velkou radost.

A jsem alergický na teorie bezdětných kecálků, kteří neví, co to je nosit dítě celou noc v nárůčí, šílet hrůzou nad náhlou extrémní horečkou, utírat poblinkanou podlahu, zastavovat proudy krve z rozličných zranění, dohadovat se o malichernostech s učitelkami, lítat celý den sem a tam, aby se stihly všechny kroužky a různé zástoje ...

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 20:32
Re: Re: Nemáte děti? Tak mlčte.

Nejde přece o to, že by člověk nesměl rozhodovat o svém životě, ale život dítěte je život dítěte. Sami matky nazívají dudlík šidítkem a tak se ptám, proč dítě, které porodila šidí? Navíc ve světě, kdy majetek má větší hodnotu než lidský život a je smyslem civilizace, tak si možná matky zaměňují jednu podstatnou věc. I dítě je svobodný tvor a i když jste jej porodili, tak nemáte na něj většího práva než jako žena, které se stará o svého malinkého kamaráda. A přirozená ochrana matky přece není v tom, že jej sama bude šidit a bezmyšlenkovitě odstavovat do péče lidí, kterým jde především o to že mají práci. A nepíši to proto, abych vás urazil, ale jen proto, že to je fakt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik