Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

11. 6. 2008 16:07
nesouhlasím

zákony kolektivu a vazby kontra nejistota dětí a mládí a hledání si své osobnosti a místa na světě se nemění. Je to stále stejné, jen realita světa se mění, informovanost, možnosti a tím i stupně projevu jak pozitivního tak ovšem negativního. Nejsem si úplně jistá, co jste tím článkem chtěl říci, z počátku jsem měla dojem, že se vám nelíbí, že učitel nemůže dát svěřenci facku či pohlavek. No jsem přesvědčená, že je to vpořádku, já ybch si na dítě nedala sáhnout. Druhá věc je, když svěřenec pedagoga fyzicky atakuje, tam by měl stejně fyzicky narazit, o tom žádná.Ono vše je jen o osobnosti, pokud výchovou si dáte záležet a vychováte osobnost, tak ta se s partičkou vyrovná, problémy mají slabší jedinci, ale nemyslím, že by taková džungle před tabulí byla obecným jevem.A koneckonců děti zkrátka zkoušejí jak daleko mohou zajít, narážejí si tlamičky a učí se tím do budoucího života na vytváření vazeb a komunikaci.

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 17:30
Re: nesouhlasím

Zákony kolektivu přece platí pro všechny. Jak pro děti, tak i dospělé. A do této smečky patří i učitelé. Pak se musím zeptat jaké zákony kolektivu se vytvoří mezi žákem a učitelem, když je učitel dopředu bráný v té samé smečce jako násilník a dítě jako objetní beránek? Když si tedy člověk chce své dítě vychovat podle vlastní smečky, tak ať si jej vychovává doma. Jestli jej ale dávám na výchovu do jiného kolektivu, kde je v hierarchii nejvýše postavený učitel, tak on přece nic jiného nedělá, než dodržuje zákony kolektivu. Přece mi nikdo nechce říci, že učitelé chodí do školy kvůli tomu, aby fackovali nevinné děti. A to, že tyto děti dostanou pak nakopáno a namláceno od svých vrstevnímů je snad v pořádku? Tak jak to má ten učitel v tom kolektivu řešit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik