Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

arivista

17. 6. 2008 21:30
základní problém

společnosti není systém jejího fungování - neexistuje totiž dobrý nebo špatný systém. Existuje pouze méně nebo víc zneužitelný systém. (Hypotetická) Společnost, kde bude vládnout diktátor, který bude ze své vůle dodržovat všechna lidská práva a snažit se vytvoření opravdu spravedlivých vztahů a všichni mu v tom budou pomáhat, bude fungovat lépe než demokracie (nebo si dosaďte jakýkoliv jiný systém, který se vám zdá nejspravedlivější), kde budou samí vyžírkové, co se kvůli závisti budou snažit ožebračit souseda co nejvíc. To, jak bude fungovat společnost, prostě závisí na lidech - a ty je strašně těžké změnit (leda tak k horšímu) - a ještě těžší je je změnit pouhou změnou systému.

0 0
možnosti

-clovek-

19. 6. 2008 2:03
Re: základní problém

Myslím si, že vám rozumím. Jen bych dodal, všechny systémy jsou špatné, kruté a násilné. Také použiji hipitetický příklad. Stačilo by, kdyby ženy celosvětově přestali rodit alespoň 5 let. A tuto ekonomii by to položilo. Pak by se museli zrušit peníze a položilo by to i nadřazenost člověka nad člověkem. Každý by si svůj palác uklízel sám. Ani ti domorodci neví co to peníze jsou. Přece ty peníze kazí charakter a proto jsou lidé prodejní, prolhaní a násilní ekonomičtí i vojenští žoldáci.

0 0
možnosti

nyny.

14. 6. 2008 20:33
hmmmm

musím se přiznat, že sice nemám poruce věcné argumenty, ale doposud jsem z vás měla na základě vašich článků pocit, že jste bu´d sektář, nebo k podobnému směřujete, nyní mám pocit, že lidí jako jste vy bychom se měli kapku bát

0 0
možnosti

-clovek-

15. 6. 2008 2:45
Re: hmmmm

Lidé se vždy bály a bojí toho, čemu nerozumí, jelikož vždy se někdo našel, kdo lidi oklamal i když ve jménu Božím, ideálů nebo jiné pomoci. Přesto mě u autora zarazila myšlenka:

kteří budou ochotni ZDARMA věnovat svůj čas myšlence, která nepomůže nám, ale hlavně našim potomkům.

Proto nejde ani o nějaký grant, jak bylo v příspěvcích zmiňováno, stejně jako kdo mu chce pomoci, tak sám zjistí o co jde. A jestli se mu to bude líbit a zjistí, že to má hlavu i patu, tak se není čeho bát. Přece každá myšlenka, která vede k míru a klidu zbraní i v rodiných vztazích je vždy smysluplná. Proto si nemyslím, že zrovna autor je ten, kterého by se měl člověk ,stejně jako příroda bát.

0 0
možnosti

wiki5

14. 6. 2008 15:00
Tohle je klicove

"Pro otrokáře bylo utopií, aby měli otroci své vlastní bydlení – a přesto se tak po čase stalo. Pro feudály bylo utopií, aby měli nevolníci volební práva – a přesto se tak stalo."

Rika se tomu vyvoj. Jde to lidstvem od zacatku. Vase projekty zavani revoluci. Nechte to evoluci a akceptujte omezeni, ktera soucasnost dava. Zmena se deje kazdou vterinou....

0 0
možnosti

matyjan

14. 6. 2008 15:07
Re: Tohle je klicove

Evoluce se s námi mazlit nebude, skončíme jak dinosauři a hotovo.

0 0
možnosti

ant.

14. 6. 2008 14:44
...překopejte se sami...!!!

..."Aby mohl tým vytvořit dokonalý projekt, chybí nám ještě archeolog, historik, ekonom, přírodovědec, odborník na genetiku, psycholog, technik a projektant"...a co třeba pekař, lékař, popelář...ačkoliv na celý tým bude asi nejúčinnější vynálezce Kalašnikov...;-)

0 0
možnosti

matyjan

14. 6. 2008 15:04
Re: ...překopejte se sami...!!!

Ty už ses asi překopal ve vojáka, když neznáš lepší řešení než samopal;-)

0 0
možnosti

-clovek-

14. 6. 2008 14:42
Konec se blíží

Nevím čemu autor rozumí, ale vím čemu nerozumí všichni kritici. Spitomělost člověka je až do nebe volající a proto si lidstvo zaslouží nakopat do zadku a hahradit je třeba něčím přirozeným. Třeba komančema nebo všichni budou za trest prezidenti a nebo jiní podnikaví flákači.

0 0
možnosti

matyjan

14. 6. 2008 14:39
Nejrozšířenější nemoc

Při čtení příspěvků mě napadlo, že asi nejrozšířenější nemocí mezi lidmi je krátkozrakost. Každý vidí jen tak daleko, kam dosáhne. I kdyby se rozevřelo nebe, zjevil se bůh a nabídl nám řešení problémů celé planety, odmítneme jej, protože by jsme museli něco udělat i pro ty, které vůbec neznáme. Proto je lidstvo tam, kde právě je. Když jde o prospěch, vidíme jen sebe, když jde o zodpovědnost, vidíme jen ostatní.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

19. 6. 2008 7:48
Re: Nejrozšířenější nemoc

souhlasim, ja osobne nevidim ani jeden racionalni duvod, proc delat neco zdarma pro cizi lidi, at uz jsou ti cizi lide kdokoliv ... i kdyby byl ten cizi clovek treba buh, nehnul bych pro nej ani prstem, a ocekavam take naprosto stejny pristup od tech cizich lidi k moji osobe. jenom ten konec vam tak nejak nefunguje, zodpovednost sam za sebe mam jen a pouze ja sam, nikdo jiny, a zrovna tak i zodpovidat se za svoje skutky budu pouze sam sobe, nikomu jinemu (samozrejme za predpokladu, ze moje cinnost nepresahne zakonny ramec, v tom pripade budu zrejme nucen zodpovidat se pred octr).

0 0
možnosti

Radek0075

14. 6. 2008 12:45
Ale no tak Studničko,

ty nejseš žádnej snílek, ale jen obyčejný vychcánek, který se společně se svými kumpány snaží hledat model "spravedlivé" společnosti, podle vzoru: "Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě, dej mi babko, jedno jabko, budeme mít stejně.  To že babka jabloň stříhá, chrání jí proti škůdcům, plody sklízí, zatímco dědek chrápe na gauči přikrytej novinama a čumí na fotbal, tebe pochopitelně nezajímá.

0 0
možnosti

-clovek-

14. 6. 2008 14:47
Re: Ale no tak Studničko,

Babko tak mazej na škůdce, když jsi dětku zabil všechny jejich přirozené predátory.

Kdo za volem stojí, volem se stává

a kdo za ďáblem je ďábel sám.

Vždy je poznat kdo jak se cítí a kdo co je.

0 0
možnosti

CHYREN

14. 6. 2008 11:47
Omyl..

přirozený koloběh světa byl narušen už dávno.Nejde o to vrátit se "na stromy". Jde o to najít způsob, jak urychlit technický a technologický pokrok natolik, aby lidstvo dokázalo maximálně možně eliminovat negativní dopady své existence a bylo také schopno zajistit maximálnímu počtu lidí dosud nedefinovaný standart k jejich vlastnímu osobnímu rozvoji. nějaký -ismus k tomu potřeba bude. Jsem fakt zvědavý jak se s tím poperete.:-)

0 0
možnosti

CHYREN

14. 6. 2008 11:40
Hihi..

vždycky jsem tvrdil, že v současnosti není nic efektivnějšího, než si na sebe navléct kravatu a sako, přečíst pár knížek a pak se pasovat na autoritu "vědění". S mírně naprůměrným všeobecným rozhledem, zdravou drzostí a sledováním momentálních trendů mezi tzv. manažery...se dá lecos.;-D Ale stihnout ještě sportovní kariéru? Docela barvitou a různorodou? Nuže autorovi přeji, aby při svém hledání řešení problémů světa měl stále tolik energie a vitality, jakou se prezentuje zde:

http://www.lepsi-firma.cz/milan-studnicka;-D

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

14. 6. 2008 11:02
Děkuji, nemám zájem

Nejrůlznější -ismy jsou "vynálezem" nejrůznějších pitomců, kteří mají touhu se vymezit PROTI něčemu. Celá lidská společnost funguje už statisíce let na jednom jediném a stále stejném základě: vytváření zdrojů, díky kterým můžeme uspokojovat své potřeby. Skutečně moudrý člověk se snaží o tomto základě něco zjistit a pochopit jak funguje. Lidská společnost funguje na základě přirozených vztahů. Pokud se ji někkomu podaří znásilnit (nacisti, komunisti...), přes veškerou brutalitu státní diktatury se zase lidi vrátí zpět k přirozenému fungování společnosti. To fungování rozhodně není dokonalé, a lze na něm množství věcí zlepšit. Ale jeho podstata je díky svému přirozenému vývoji naprosto nepřekonatelná nějakým uměle vymyšleným nesmyslem.

Už se "těším", jaký další kretén se někde na světě najde a "vymyslí" pro mě dokonalou společnost, kterou zavede, i kdyby mě to mělo stát život.

0 0
možnosti

hnedka_zdrapana

14. 6. 2008 11:37
Re: Děkuji, nemám zájem

Tak to by me potom zajimalo, kdy se k tomo "prirozenemu fungovani spolecnosti" podle vas vratime. Stav kdy mi stat sebere 50% vydelku mi opravdu nepripada normalni. A stav, kdy o mem majetku a mych pravech muze rozhodovat kazdej jouda ve volbach mi taky uplne koser nepripada.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik