Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

1. 7. 2008 18:47
Kritika může být i prospěšná...

Souhlasím s Vámi, že kritizovat manželku, nebo kolegu v práci obvykle vyvolá zbytečný zabejčený odpor a že se to dá řešit i jinak a lépe. Ale i vtěchto sporech je nakonec potřeba dát jasně najevo, co nám teda vlastně vadí (tj. co kritizujeme), a jak to chceme jinak.

Na druhou stranu si neumím představit, že by v politice šlo vůbec něco dělat bez hrozby veřejné kritiky. Problém je ale v tom, že kritizující by kromě kritiky (tj. analýzy problému), měl také navrhnout správné (nebo alespoň lepší) řešení. A v tom s Vámi musím souhlasit, že v našich zemích tato kultura předkládání konstruktivních návrhů jaksi chybí. Ale myslet si, že v politice to půjde bez veřejné kritiky, je podle mne také myný předpoklad.  

0 0
možnosti

-clovek-

1. 7. 2008 23:50
Re: Kritika může být i prospěšná...

Nedá se než svámi souhlasit. Ale co kdybychom se nad kritikou politiků zamysleli trochu jiným pohledem. Najděme řešení společnosti, která bude lepší než současná nebo minulá. To by byla přece ta nejlepší veřejná kritika každého politika. A jelikož nikdo zatím nenašel komplexní řešení, tak i kdyby byl sám jako bývalý vzorný kritik samotným Bohem, tak bez řešení by byl i jako Bůh, stejně kritizovám jako každý jiný politik. Proto místo času na kritiku, hledat řešení. Je to stejně strávený čas, jenom to hledání má šanci něco najít. S důslednou kritikou má člověk šanci se stát tím samým kritizovaným politikem nebo novinářem. Toť vše. :-)

0 0
možnosti

editi

1. 7. 2008 16:19
Nebýt kritiky

ať opozice či koalice, tak tu máme opět  zaveden socialismus v podobě kapitalismu. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

alex hart

1. 7. 2008 18:40
Re: Nebýt kritiky

To ale není moc k smíchu!

0 0
možnosti

patockajan

1. 7. 2008 14:56
Proč kritika?

Milý pane, s kým pan Julínek upřímně hledal a diskutoval, než přišel s uceleným balíkem zákonů, které od základů proměňují české zdravotnictví? (nejde o poplatky, to je jen kosmetické opatření)  S kým pan Topolánek diskutuje o krocích své vlády? No,s nikým. Tito pánové se pak nemohou divit, když sklízejí pískot a kritiku, protože  jejich nynější kroky nebyly v jejich předvolebním programu...

0 0
možnosti