Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

14. 7. 2008 15:55
Člověk si nepamatuje

na svou bývalou nesmrtelnost, to jen jeho mozek si nedokáže představit svět, ve kterém nebude on, nebude se koukat a pozorovat, tak si vymyslel nesmrtelnou duši. Jinak, jakýkoliv druh  je na vzestupu, pokud se množí a zabírá další niky. Stabilita a úbytek jest úpadkem a začátkem konce. A lidi, šéfové firem stejně jako dělníci, se chovají podle zákonů přírody. Dominantní samec lva taky nepustí ke žrádlu ostatní, , dokud se sám nenažere, stejně tak v tlupě šimpanzů. Člověk tohle jen zabalil do konvencí a rituálů, co je proti přírodě je právě humanismus. Vždycky tu budou nějací, co budou  umírat hladem, protože budou žít tam, kde se ještě s vypětím sil uživí. Obyvatel začne ubývat jen když jich bude hodně umírat, protože většina lidí, na rozdíl od "hlubinných ekologů", se bude množit. Jinak nemusíte mít strach, člověk se zákonům přírody nevymkne. Díky medicíně a cloně z farmak je oddělen od virů a bakterií. Stačí jakákoli výchylka, ztráta tempa a lidí bude zas tak kolem sta milionů.

0 0
možnosti
-

-clovek-

15. 7. 2008 17:44
Re: Člověk si nepamatuje

No, už jsem toho slyšel hodně, ale že by bylo přirozené jak se chovají šéfové nebo dělníci, tak to slyším poprvé. Návíc proč používáte příměr lva - masožravce, když člověk je bíložravec - všežravec. Nějak se mi nechce poukazovat na hloupost, nedutost , ješitnost nebo blbost, ale zvás to srší na dálku. Chce si truchu něco o člověku přečíst. Vy jste jako ten bezduchý kazatel, který má svou nadřazenost od Boha. Už se mi nechce ani reagovat. Chudáci vaše rodina. Rv

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

14. 7. 2008 12:30
Děkuji za pěkné zamyšlení.

Je pro mne dalším důkazem, že bez Boha si svou existenci můžeme přehazovat sem a tam, a k žádnému závěru stejně nedojdeme. Bez Boha nemá smysl ani svět, ani člověk.

Je pěkné si "racionálně" zdůvodnit smrt, ale stejně hluboko v sobě cítíme, že to pro člověka cosi nepřirozeného. Jsem přesvědčen, že člověk si i teď, po dlouhé době od stvoření, pamatuje svou původní nesrtelnost. Proto se každý člověk instiktivně tolik smrti vzpírá. Křesťané vědí, že smrt je možno překonat, a také vědí, že ten, který to dokázal, slíbil tutéž nesmrtelnost i všem, kteří v něho uvěří. Pak se zase člověk vrátí k tomu, proč byl stvořen - aby byl obrazem Boží podoby. Je to krásný a vznešený cíl, pro který opravdu stojí za to žít.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

14. 7. 2008 15:57
Re: Děkuji za pěkné zamyšlení.

já to vidím opačně - s bohem nmá smysl ani svět, ani člověk...

0 0
možnosti

vcapkova

14. 7. 2008 11:55
Smrt

Příroda to zřejmě tak chce, aby to tak bylo. Jinak by nám to neumožnila. Dala by nám přes prsty už dávno. Vesmírné zákony fungují , až přeteče pohár, vznikne něco jiného, třeba lepšího. Příroda nám dala pud sebezáchovy, proto se bojíme. Jen je to dnes trochu jiné než před sto lety. Lidé umírali doma v posteli tiše mezi blízkými. Dnes je kromě té pokojné smrti stářím také ta drastická na očích ve škarpách silnic na bojišti.  Pokud ji nezahlédnete, televize Vám ji naservíruje až pod nos.

0 0
možnosti
-

-clovek-

15. 7. 2008 9:58
Re: Smrt

Přes prsty dostáváme čím dál více. Nebo snad globální oteplování si vymysleli komunisté, jak se zdá našemu prezidentu? A kolik těch lidí, tak umírá jak popisujete? Vesměs jsou staří lidé odkázáni na pomoc cizích lidi. I to vám připadá přirozené? Nevím co máte pod nosem, ale vím co máte v hlavě. Mluvíte o přirozenosti a přitom nerozumíte sama sobě. Je mi vás opravdu líto.Rv

0 0
možnosti
SS

stastu

14. 7. 2008 11:48
Příjemný den, podobnými

úvahami se zabývám již od dětství, zvláště pak mi bylo blízké povídání o lidských obřadech, jež paradoxně popírají přirozenost. Některé Vaše teze budou chápány jinak, je to logické, těžko se o tom píše. Řekl bych, že člověk se bude nevědomky regulovat sám, je to jeho přirozenost. Sociologicky, antropologicky prostě nemůže koexistovat na malém prostoru a vždy dochází ke krizi, která je zatracována, popírána a zároveň se proti ní bojuje, je ale potřebná a vždy nevyhnutelná. Dále nemáme takové technologie, jež by nám umožnili existenci na malém prostoru při takovém počtu a tak zafunguje ona zmíněná přirozenost, do doby než budeme schopni osidlovat další planety. Nyní je to takový největší křest ohněm a těžko říct, zda-li je špatné když nefungujeme jako celek, který by si uvědomoval, že vše může náhle skončit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik