Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Azazel333

1. 3. 2009 11:37
Jestli nemáte čas na sebe a na své děti

tak byste s tím měl něco udělat.

Ale laskavě to nezobecňujte na ostatní, ano?

0 0
možnosti

Stará kára

1. 3. 2009 11:45
Re: Jestli nemáte čas na sebe a na své děti

R^;-)

0 0
možnosti

CarolusIV

1. 3. 2009 10:47
Pane Studničko, máte pravdu,

vaše povídání je pouze zasněná představa.  Nic víc.  Se skutečností má tolik společného, jako Ferda mravenec se skutečným mraveništěm.

0 0
možnosti

CarolusIV

1. 3. 2009 10:44
Šťastný neandrtálec je pitomost,

v tom má Černá Zmije recht.

Absolutní většina problémů pochází z mnohanásobného přemnožení lidstva a z faktu, že méněcenní se množí mnohem rychleji, než kvalitní lidi.

0 0
možnosti

rezjir

1. 3. 2009 10:47
Re: Šťastný neandrtálec je pitomost,

obávám se, že na vás se ten přírodní výběr přímo vyřádil.

0 0
možnosti

Tomáš Bobek

1. 3. 2009 9:21
Proč srovnávat?

Proč to hnát na srovnání "my jsme takoví a oni jsou takoví"? Pračlověk Janeček učil své děti které kořínky se nežerou a kdo případně sežere nás; my naše děti učíme jak vydělat peníze. V podstatě je to stále to samé, jen okolní džungle se poněkud změnila.

0 0
možnosti

rezjir

1. 3. 2009 8:49
Tak ti neandrtáli se tím pralesem

pohybovali tak, že na obou koncích byli malé děti. Proč? Protože byli hned první na ráně, když nějaká šelma zrovinka si umyslela ulovit nějakého toho neandrtálce. A proč ta tlupa nechránila ty děti? Protože nepředstavovaly paměť té tlupy. Takže šlo vskutku o přirozené sociální cítění.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

1. 3. 2009 8:39
Idealizace minulosti

je běžná hloupost, která se táhne celými lidskými dějinami. Vždycky se vyskytně někdo, kdo tvrdí, že se lidem žilo líp za roboty, za otroctví nebo dokonce v jeskyních. 

-

Zdravý rodinný život neandrtálců bych fakt chtěl vidět. Stádečko, které despoticky řídí nejsilnější samec. Nádhera, pro jistotu se zeptám - nejste náhodou alfa samec? Nelitujete proto, že dnešní doba proti alfa samcům postavila emancipaci, která jim brání se plně prosadit?

-

S rozvojem civilizace je stále těžší se uplatnit bez kvalitního vzdělání. Málokterý rodič je schopný připravit své děti na život tak, jako to umí odborné školy. Přesto máte možnost děti vzdělávat doma a do školy je neposílat. Můžete si koupit kus pozemku někde daleko od lidí a žít si tam podle svých představ. Někteří lidi to tak i dělají, ale pro mě to není. Výhody civilizace převažují nad nevýhodami a romantické představy o šťastných neandrtálcích v jeskyních mě nelákají.

0 0
možnosti

Azazel333

1. 3. 2009 11:39
Re: Idealizace minulosti

R^

0 0
možnosti

wandering star

1. 3. 2009 0:46
Naprostý souhlas

Pro dítě není normální "dětský kolektiv" ve školce ani ve škole, dítě má vyrůstat ve společnosti lidí různého věku, starších i mladších, a učit se od nich.

0 0
možnosti

Rommik

28. 2. 2009 23:41
Velmi dobré a pravdivé

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

28. 2. 2009 23:39
Prosím

Milane, neuděláte nic. Stav jsem konsultoval s výše postaveným filosofem, profesorem na univerzitě a resumé je žhavě divoké očekávání konce světa. Přelidnění, otrava atmosféry, vyschnutí pitné vody. Je-li to modernější forma biblické potopy nebo zániku Sodomy a Gomory, to neumí nikdo odpovědět. Faktem je, že lidstvo v drtivé většině soustavně hřeší a jedná i proti všem lidským zákonům. Nedodržují se už ani základní etické zákony rodin. Pýcha lidí je tak nebetyčná, že za to, za co se člověk hluboce ještě nedávno styděl, -- tím se dnes veřejně vychloubá. Situace se dostává do nevratné polohy, protože pokorou a čestností téměř úplně každý hluboce pohrdá. Přicházejí falešní proroci, kteří mimo jiné hlásají naprosto nelogické a nemorální principy. Například všemožnou podporu lidí,kteří lenoší, kradou a nepřetržitě lžou. Přirozený zákon praví, toto stádo nemilosrdně vyhladit. Zákonodárce však potrestá toho, který se jen nepatrně o lumpy opře. I toto je dalším příznakem ztráty  objektivity.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik